vendredi 6 décembre 2019

Mikä Matrix?

Blogiin nimeen liittyen olisi ehkä hyvä vähän puhua aiheesta Matrix. Tämä artikkeli ei nyt yritäkään olla mikään erityisen kattava tietopaketti aiheesta vaan ennemminkin johdanto. 

Suosittelen ehdottomasti Matrix-trilogian katsomista ja erityisesti Mark Passion analyysiä niistä. Ehkä jonain päivänä saan senkin tekstitettyä.
Tietoinen läsnäolo -blogissa oli myös ihan mielenkiintoinen juttu Matrixista.

Jos katsotte tämän blogin linkkilistaa, huomaatte että siellä on linkki mm. Sortez de la matrice, la chaine de Vahine -nimiseen YouTube-kanavaan. Suosittelen myös Claude Traksin kirjaa Pour se libérer de la matrice. Näissä sana "matrice" on siis matrix ranskaksi. Suomenkielinen versio olisi oikeastaan "matriisi". Joka tapauksessa en siis ole ainoa joka puhuu tästä konseptista. Idea on siis se että olemme Matrix-elokuvien tapaan loukussa keinotekoisessa matriisissa, illusorisessa maailmassa.

Toisaalta erityisesti Gregg Braden puhuu jumalallisesta matriisista (The Divine Matrix): eräänlaisesta energiaverkostosta, joka yhdistää meidät kaikki, joka on kaiken aineellisen matriisi ja vaikuttaa kaikkeen mikä tapahtuu. Tämä ei ehkä aukea ihan ensi silmäyksellä, paras olisi katsoa Bradenin luento aiheesta, esimerkiksi tämä. Tekstityslistalla myös... Joka tapauksessa tämä jumalallinen matriisi on ihan toista kuin keinotekoinen matriisi, joka pitää meidät illuusion vankeina.

Keinotekoisessa matriisissa ihmiset ovat kuin unessa tai hypnoosin alaisina. He kuvittelevat että kaikki on ihan normaalia maailmassa, ja uskovat sokeasti valtamedian ja erilaisten auktoriteettihahmojen (poliitikot, lääkärit, tieteentekijät, asiantuntijat...) sanoman. Kun taas totuus on se, että kaikki on valhetta ja päälaellaan: lääkärit nettoavat ihmisten sairaudella, ylläpitävät ja ruokkivat sairautta; poliisi harjoittaa väkivaltaa viattomia vastaan; ruoka, jonka pitäisi ravita meitä, tekee meidät sairaiksi; media syytää valheita oikean tiedottamisen sijaan, jne. Kun on kerran nielaissut punaisen pillerin, kulissit romahtavat eikä paluuta "autuaaseen" tietämättömyyteen ole. Itselleni punaista pilleriä edusti ehkä ennen kaikkea elokuva Zeitgeist. Sen vastapainoksi kannattaa katsoa Thrive, ettei masennu ihan totaalisesti. Yksi hyvä suomut silmiltä pudottava fiktioelokuva on They Live.

Kumpi on sinun valintasi?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire