jeudi 28 mai 2020

Dr Shiva: kansalaistiede vs tiedeinstituutio

Olen taas ollut laiska päivittämään tätä blogia mutta yritän nyt vähän ryhdistäytyä. Viimeisen Zach Vorhies -päivityksen jälkeen olen suomentanut useamman videon, joista yksi poistettiin YouTubesta, ensin videon tekijän omalta kanavalta ja sitten myös minun kanavaltani. En itse asiassa edes ehtinyt tekstittää sitä loppuun mutta voisin ladata sen lähiaikoina vaikka BitChuteen ja viimeistellä sen. Siinä on nimittäin aika mielenkiintoisia juttuja, voitte tsekata kyseisen videon tekijän kanavan, kyseessä on Dana Ashlie, paljon hyviä videoita. Aion tekstittää myös erään 5G-videon kunhan kerkeän, se on tärkeä ja erittäin ajankohtainen asia josta ihmiset eivät ole tarpeeksi tietoisia.

Mutta puhutaanpa vähän Dr Shiva Ayyaduraista. Törmäsin yhteen hänen videoonsa joku aika sitten ja totesin että siinä on hyvä ja suoraselkäinen tieteentekijä. Dr Shiva keksi sähköpostin muistaakseni 14-vuotiaana ja opiskeli myöhemmin MIT:ssa, josta hänellä on neljä tutkintoa. Shiva kuitenkin kyseenalaistaa vahvasti modernin tiedeinstituution, vertaisarviointijärjestelmän, tieteen keskittyneisyyden, elitismin ja korruption. Hän mm. aloitti adressin Anthony Faucin pidättämiseksi. Sen sijaan hän peräänkuuluttaa kansalaistiedettä. Tässä kansalaistiedemallissa tutkimustieto (joka tosiaan on verorahoilla yliopistoissa tehtyä tiedettä) olisi kaikkien saatavilla, analysoitavissa ja kokeiltavissa esimerkiksi pilvipalvelun kautta ja innovaatio ei näin enää olisi varattu yliopistoeliitille. Shiva mainitsee mielenkiintoisen pointin: hän kysyy missä on kaikki se ilmastonmuutostieto, lämpötilamittauksista ym. saatu tieto; itse hän ei kuulemma ole pystynyt saamaan sitä käsiinsä. Mm. David Icke suhtautuu ilmastonmuutokseen hyvin epäilevästi ja ilmeisesti esimerkiksi Al Goren alarmistisessa dokkarissa oli ei ehkä ihan paikkaansapitäviä lukuja, muistan kun itse katsoin kyseisen dokkarin vuosia sitten ja olin vihoissani siitä että Trump pilasi kaiken vetäytymällä Pariisin ilmastosopimuksesta. On se jännä miten näkemykset voivat muuttua.
 Mutta takaisin Shivaan. Hän on kehitellyt järjestelmän ja sovelluksen nimeltä Your Body, Your System, jonka tarkoitus on käytännössä opettaa ihmisille miten keho toimii ja miten olla terve. Sanoisin että aika samantyyppinen kokonaisvaltainen lähestymistapa terveyteen kuin vaikka Thierry Casasnovasilla, jonka videoita olen tekstittänyt aikaisemmin. Shiva on immuunipuolustuksen asiantuntija ja nosti esiin juurikin sen tärkeän pointin, että tässä korona"epidemiassa"kin sen sijaan että laitetaan koko maailmaa karanteeniin, järkevintä olisi keskittyä kohentamaan riskiryhmäläisten eli heikon immuunipuolustuksen omaavien vastustuskykyä. Koska viruksia ja bakteereja meillä kyllä riittää ympärillämme aina ja se on normaalia. Se, sairastuuko ihminen, riippuu hänen vastustuskyvystään. Itse asiassa jatkan tästä samasta aiheesta vielä toisessa postauksessa Bruce Liptonin merkeissä. Casasnovasin tapaan myös Shiva pitää naurettavana pasteurilaista mikrobikammoa, jossa joka sairauteen etsitään syyllistä viruksesta tai bakteerista, jota vastaan sitten taistellaan jollain farmaseuttisella lääkkeellä tai rokotteella. Hän antaa videolla mielenkiintoisia historiallisia esimerkkejä tautiepidemioista, joiden kuviteltiin olevan bakteerin aiheuttamia mutta lopulta tajuttiin että kyse oli esimerkiksi jonkun vitamiinin puutoksesta.

Dr Shiva muuten hakee senaattiin. Olisihan se hienoa jos siellä olisi joku rehellinen ja järkevä poliitikko, joka välittää kanssaihmisistään.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire